Over Job

De coach

Jouw doelen bereiken zie ik als mijn belangrijkste opdracht. Veel eenvoudiger kan ik het niet zeggen. Onze samenwerking moet gebaseerd zijn op een gezamenlijke ambitie, onderling vertrouwen én plezier. Het is een partnerschap dat we aangaan waarbij we als duo nauw zullen samenwerken. Wederkerigheid dus. Elk brengen we belangrijke ingrediënten in om tot resultaten te komen, die we vooraf met elkaar hebben doorgenomen. Jouw doel, wat het ook moge zijn. Als het jouw doel is dan ben ik aan boord.

De atleet en de coach, een bijzondere relatie. Maar altijd in die volgorde: de atleet en de coach. Beide kanten van de tafel ken ik. De belangrijkste reden om zelf coach te worden was de meerwaarde die ik zelf ervaren heb als atleet in de begeleiding naar onder andere de hele triathlon en de Styrkeproven. Dit gun ik jou ook. We moeten van elkaar weten wat ons drijft. Waar krijgen we energie van en wat maakt ons enthousiast? Maar ook praktische zaken als welke punten wil je verbeteren en wanneer kan je trainen? Een goed gesprek is dus altijd de start van onze samenwerking.

Vanaf dat punt werken we aan je ontwikkeling als atleet op zowel fysiek als mentaal vlak. Wat kan je al zelf en waar heb je mijn hulp bij nodig? Hoe kunnen we je kennis vergroten over trainingsprincipes en de benadering van een wedstrijd? Op welke wijze ga je dat toepassen? Wat leer je van tussentijdse testen en wedstrijden? Deze vragen komen daarbij zeker aan bod.

Samenwerkingen:

De rest...

Geboren in 1969 in Rotterdam uit Groningse ouders die daar een nieuwe toekomst zochten vanwege de werkloosheid en woningcrisis. Leren lopen in het Kralingse Bos met hulp van mijn opa. Daar ook ooit de eerste marathon gelopen, nadat ik een half jaar daarvoor het roken vaarwel had gezegd. Jammer dat hij dat niet meegemaakt heeft, hij had het prachtig gevonden. Mijn moeder en mijn Bettina gelukkig wel, die stonden bij de finish.

Opgegroeid in Oosterwolde Friesland, waar ik de reguliere balsporten zoals voetbal, tennis en volleybal deed die je bij dezelfde vereniging kon beoefenen. Met mijn ouders ging ik hardlopen in de “Kale Duinen” van Appelscha, weer of geen weer. Na het atheneum een zoektocht naar mezelf gedaan in Italië. Geen geld, geen kennissen of vrienden. De taal niet spreken. Jezelf leren redden in lastige omstandigheden, blijkbaar had ik daar behoefte aan. Een soort van overleven eigenlijk. Met meer levenservaring en een taal rijker kwam ik terug en mocht ik de militaire dienstplicht vervullen.  De structuur en de discipline beviel me goed, het zorgde voor orde in mijn hoofd en leven.

Na een carrière bij onder andere Friesland Bank en Rabobank ben ik op een gegeven moment als zelfstandig projectmanager gaan werken in de zorg. Dat doe ik nog steeds als “werk”. Ik wil dingen doen die er toe doen. Als coach en als projectmanager.

Atleten typeren mij als een direct persoon. Ik zeg waar het op staat, naarmate ik ouder wordt het trouwens steeds meer met  tact… Passie, betrokkenheid en resultaatgerichtheid wordt mij ook wel eens als “verwijt” toegeworpen. Ik hou van humor.

Bij de Nederlandse Triathlon Bond heb ik de opleiding tot Triathlon Trainer Niveau 3 afgerond. In de praktijk betekent dit dat ik de fietstrainingen bij GVAV Triathlon in Groningen op de dinsdagavonden verzorg. Daarnaast val ik in als loop – en zwemtrainer en geef ik de zwemtraining aan de deelnemers van de Start2Tri cursus.

Stuur mij een bericht

Contact