Over Jacob

De coach

Als coach begeleid ik een mooie groep atleten vanuit alle windstreken, tot zelfs over de Nederlandse grens. Sommigen meer op afstand, sommigen heel close. Elk traject is anders.

Daarnaast heb ik ook een andere rol; als Performance Coach bij Schaatsteam IKO waar we elke dag hard werken om niet alleen naar de Olympische Spelen te gaan, maar ook om te winnen. Zoals we dat in Beijing deden met Bart Swings.

Ook ondersteun ik de atleten van Team4Mijl en het RTC Noord Atletiek als fysiek trainer in hun weg naar of in topsport.

Als TC, trainer en bestuurslid bij GVAV Triathlon, en coach van de Eredivisie teams (M/V) van Triteam Groningen ben en blijf ik betrokken bij de triathlonsport op alle niveau’s in het Noorden.

Wil je meer weten over de atleten en teams die ik coach; kijk op mijn instagram: www.instagram/striidcoaching

Samenwerkingen:

De rest...

Geboren in Surhuizum, een klein Fries dorpje onder de rook van Drachten, trok ik al snel de wijde wereld in.
Eerst als beroepsmilitair bij het Korps Mariniers, later als student naar Rome en als triatleet zo ver als Hawaii.
Een kind met energie over; sporten en bewegen van vroeg tot laat. Voetbal, tennis, gymnastiek, vechtsporten en krachtsport. Totdat ik in 2004 na een zware rugblessure begon met triathlon.

3 sporten in 1, met eindeloze uitdagingen. 4 jaar later deed ik mijn eerste hele. Er zouden er 14 volgen.

Tussen 2008 en 2019 hoorde ik bij de top 10 lange afstand triatleten van Nederland. Ik werd in 2014 overall Europees amateur kampioen. Finishte 18e bij het EK Ironman (3e amateur) in Frankfurt en finishte 4e en 7e in de hele van Almere. Ik eindigde in de top 100 (89e) tijdens mijn deelname aan de Ironman Hawaii in 2011.

Maar ook nam ik 2e deel aan de ‘zwaarste triathlon op aarde’ de Norseman (2x 12e). Werd ik 2e en 1ste bij de Frysman-triathlon en van die 1ste plek werd voor NPO 2Doc/Fryslan DOK een documentaire gemaakt (LINK)

Ook startte ik jarenlang op het hoogste nationale niveau op de kortere triathlons: Teamcompetities Triathlon Eredivisie.

Eind 2019 deed ik tijdens de EK in Almere mijn laatste race. Tegenwoordig sport ik om me fysiek en mentaal goed te voelen, maar ligt de focus op het coachen van anderen en mijn gezin.

Wil je meer weten over mijn triathlonavonturen: www.jacobveenstra.nl

 

Stuur mij een bericht

Contact